Kom, doe eens wat

Komedie van Neil Simon.

zaterdag 28 oktober & 4 november 2017

Vader Baker heeft het niet gemakkelijk met zijn oudste zoon, Alan. Hij is zelf ook niet gemakkelijk om mee om te gaan, maar dat is hij zich niet bewust. Alan werkt bij zijn vader in de zaak (ze produceren kunstfruit), maar zich doodwerken doet hij beslist niet. Weekenden van vier dagen is meer zijn stijl. Zijn jongere broer, Buddy, is een heel ander type: plichtsgetrouw en verlegen. Hij werkt ook bij Pa in de zaak en woont nog thuis. Alan heeft een eigen flat.

Als het stuk begint heeft heeft Buddy er genoeg van om thuis als een klein kind te worden behandeld. Hij wil bij zijn broer komen wonen. Die gaat daarmee akkoord, zolang hij zich maar discreet terugtrekt als er meisjes op bezoek komen. De twee verschillende levensstijlen van de broers zorgen voor heel wat problemen, maar stilaan beginnen beiden in te zien dat ze best wat van elkaar kunnen leren.

Dan verschijnt Ma Baker en kondigt aan dat ook zij weggelopen is bij Pa omdat het geen leven meer is met hem. Even later komt Pa zijn vrouw terughalen, maar hij zal behoorlijke concessies moeten doen wil hij zijn vrouw terug mee naar huis krijgen.

 • Cast

  Alan Baker – Kevin van den Berg
  Peggy Evans – Natalie van Urk
  Buddy Baker – Jasper Rottier
  Mr. Baker –  Hans Mantel
  Connie Dayton – Maike van Wijngaarden
  Mrs. Baker – Irene Peerdeman
  Tante Gussie – Esther Muijs

 • Creatives

  Auteur – Neil Simon
  Vertaling – Alfred Pleiter
  Regie – Hermine Flamman
  Regieassistent – Esther Muijs

  Fotografie – Roy Christiani
  Vormgeving – Mariska Schotman