Het Diner

Humoristische thriller van Kees Prins naar het boek van Herman Koch

vrijdag 26 oktober & zaterdag 27 oktober 2018

Twee neven van vijftien jaar, Michel en Rick Lohman, doen op een avond, na een feest en in beschonken staat, iets verschrikkelijks. Hun misdaad kan hen jaren gevangenisstraf opleveren. De vader van Michel, Paul, weet wat de jongens gedaan hebben, omdat hij zijn zoon herkend heeft op de korrelige beelden van een beveiligingscamera, die getoond zijn in het tv-programma Opsporing verzocht. Paul vermoedt dat zijn broer Serge Lohman, briljant politicus en gedoodverfd winnaar van de aankomende verkiezingen er ook van weet, want Serge heeft Paul en zijn vrouw uitgenodigd om te komen eten (en praten) in een chique restaurant.

Hoewel Paul dus van de daad van zijn zoon weet, is er nog veel dat voor hem onduidelijk is. Wat weet zijn vrouw Claire bijvoorbeeld? En wie heeft filmbeelden van de daad op het internet gezet? Wat weet Serge precies, en vooral: hoe kan dit probleem opgelost worden? Is het voor Paul, zijn vrouw Claire en hun zoon Michel nog mogelijk samen het gelukkige gezin te zijn dat ze volgens Paul al jaren vormen?

Op de avond van het diner komt Paul steeds meer te weten – of niet – en ondertussen blijft de gerant doorkeuvelen over de herkomst van de tomaatjes en andere triviale zaken.

Het diner is een cynische doch humoristische thriller, die menig ouder een spiegel voorhoudt. Want in hoeverre ben je verantwoordelijk voor het gedrag van je kind? En hoe ver ga je in hen beschermen tegen de consequenties van hun daden?

 • Cast

  Paul – Paul Kemper
  Serge – Marc van Driel
  Claire – Nienke Verhey
  Babette – Ingrid Peters
  Gerant – Kevin van den Berg

 • Creatives

  Auteur – Herman Koch
  Toneelbewerking – Kees Prins
  Regie – Hermine Flamman

  Vormgeving – Kevin van den Berg
  Muzikale omlijsting – Marjoleine Leene en Richard Kruidhof