Toneelgroep Karakter

Het begrip ‘karakter’ duidt op min of meer onveranderbare, stabiele eigenschappen. Toneelgroep Karakter mag men dan ook zien als de stabiele eigenschap van het amateurtheater in Baarn. De vereniging Karakter bestaat uit liefhebbers die allemaal dezelfde passie delen; Theater maken met elkaar, met karakter.

Theater de Speeldoos Baarn

Een toneelgroep met karakter heeft een theater met karakter nodig. Met grote trots realiseren wij twee verschillende voorstellingen en het Eenakter Festival per jaar in Theater de Speeldoos in Baarn. In april en november spelen wij iedere voorstelling twee zaterdagen een avondvullend stuk. Een luxe van groot genot is het om te spelen in een theater waar gevestigde namen hun stempel op de bühne hebben gezet.

Het Baarns Eenakter Festival

Sinds 1985 organiseert Toneelgroep Karakter het Baarns Eenakter Festival. Dit prachtige festival biedt verenigingen de mogelijkheid hun kunsten te meten met elkaar, maar vooral om te genieten van toneel. Acht toneelgroepen spelen verdeeld over twee avonden verschillende stukken. Bent u als bezoeker toe aan een diversiteit met het nodige karakter? Dan nodigen wij u graag uit in januari om mee te genieten van verschillende Eenakters. Compleet met jury en een royale prijzentafel is het Baarns Eenakter Festival een populaire must voor iedere vereniging en toneelliefhebber.

Tot ziens in het theater.

Toneelgroep Karakter