• Cast

  Sibyl – Maike van Wijngaarden
  Elyot – Kevin van den Berg
  Amanda – Natalie van Urk
  Victor – Jasper Rottier

 • Creatives

  Auteur Noel Coward
  Vertaling  Jeroen Krabbé
  Regie – Marc van Driel

Vruchtensorbet

Blijspel van Noel Coward.

vrijdag 31 mei & zaterdag 1 juni 2019

Elyot en Amanda zijn een korte tijd getrouwd geweest. Van het begin af aan hadden ze bijna voortdurend slaande ruzie. Tenslotte zijn ze gescheiden. Elyot is nu hertrouwd met Sibyl, die in alles het tegendeel is van Amanda: een rustig, evenwichtig meisje. Amanda heeft als nieuwe levenspartner Victor gekozen, een goedig type die in niets op Elyot lijkt.

Het wonderlijke noodlot brengt de twee nieuwe koppels op de eerste nacht van hun huwelijksreis in hetzelfde hotel aan de Franse kust en nog wel in aangrenzende kamers met een gemeenschappelijk balkon! Liefde maakt blind, maar blijkbaar ook helderziend. Sibyl en Victor zijn er geen van beiden helemaal gerust op dat hun pas verworven wederhelften volkomen los zijn van hun vroegere huwelijkservaringen. Ze kunnen het niet laten er steeds weer over te beginnen, hoewel Elyot en Amanda het onderwerp willen vermijden.

Tijdens hun verblijf zal blijken dat Elyot en Amanda misschien net te vlug een punt achter hun relatie hebben gezet. Als zij elkaar op het balkon treffen zijn we helemaal niet verbaasd als blijkt dat ze nog steeds dol op elkaar zijn. Ze horen gewoon bij elkaar en dat tweede huwelijk is van allebei een vergissing geweest. Als Victor en Sibyl voor het eerst ruzie hebben, gaan Elyot en Amanda er samen vandoor naar het flatje in Parijs dat Amanda van een vriendin geleend heeft. Daar zijn ze een paar dagen volmaakt gelukkig (met zo af en toe weer een fikse, ouderwetse ruzie want dat hoort er nu eenmaal bij).

Maar wij, als wereldwijs publiek, hebben al lang ontdekt dat dit niet de oplossing is …