Eenakter Festival 2024

37e editie met 8 eenakters, 2 avonden, 3 prijzen, 1 vakjury.

vrijdag 2 februari & zaterdag 3 februari

Ook tijdens ons jubileumjaar organiseerden we natuurlijk weer ons Eenakter Festival! Dit jaar met als thema ‘vijftig’. We kijken terug op twee variërende dagen met totaal uiteenlopende eenakters; van wachtkamers met hoogoplopende spanningen tot hysterische woonkamers en van dialogen op een parkbankje tot wc’s op het toneel.

We feliciteren de winnaars van het Eenakter Festival 2024:

Beste regie
Robert Baars (Tovedem | ONVROUW)

Beste acteerprestatie
Ilja Raspe (Theatergroep Het Groene Geneuzel | EEN SOORT VAN VERLANGEN)

Beste voorstelling
1e prijs: MOEDERFIGUUR (Toneelgroep Karakter)
2e prijs: EEN SOORT VAN VERLANGEN (Theatergroep Het Groene Geneuzel)
3e prijs: ONVROUW (Tovedem)

We bedanken Juwelier van Doorm en Schmidt-Koelewijn voor hun bijdrage aan ons Eenakter Festival!

Jury

Howard van Dodemont

Howard van Dodemont is op theatergebied een duizendpoot en werkt onder andere als acteur, regisseur, dramaturg en theaterdocent. Hij studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en werkte daarna mee aan diverse theater- en musicalproducties. In februari 2024 komt zijn eerste boek ‘Met naald en draad’ uit. We ontvangen Howard graag weer als jurylid van het Eenakter Festival, een rol die hij in het verleden van dit festival vaker heeft vervuld.

Marc Nochem

Foto: Owen Schumacher

Marc Nochem is afgestudeerd aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien heeft hij verschillende rollen gespeeld op tv en in het theater. Zo is hij medeoprichter, speler en zakelijk leider van jeugdtheatergroep Nochem & van Luyn, werkte hij bij theatergroepen als Het Nationale Toneel en Oostpool en is hij te zien geweest in vele televisieseries. Al jarenlang is hij een terugkerende gastacteur in Het Sinterklaasjournaal en Studio Snugger. Naast acteur en muzikant is Marc ook regisseur, schrijver, zanger, theaterdocent en stemacteur.

Anita van Soest

Door omstandigheden kan jurylid Jos Schuring (die er aanvankelijk zou zijn) er helaas niet bij zijn, maar gelukkig neemt actrice, regisseur en musicus Anita van Soest zijn plek over. Anita heeft veel ervaring in de culturele en creatieve sector, als regisseur, als programmeur voor cultuurpodia en onder meer als adviseur voor Fonds Podiumkunsten. Samen met Marc Nochem en Howard van Dodemont maakt zij de jury compleet!