• Cast

  Albert – Wim Rottier
  François– Kevin van den Berg
  Andre – René Dijk
  Mariette – Inge de Jong
  Yvonne – Jeanette Rottier
  Gabrielle – Anne Linda van der Goot

 • Creatives

  Regie – Marc van Driel
  Auteur – Neil Simon
  Foto & ontwerp – Reinout Nieuwenhuizen Segaar
  Kleding – Natalie van Urk, Ilse Koffrie
  Decor – Jaap van Althuis

The Dinner Party

Hilarische, aangrijpende relatiekomedie van Neil Simon

24 juni 2022 – 20.15 uur

Na de kleurrijke komedie Lang & Gelukkig afgelopen november, maken Baarnse spelers van Karakter zich dit keer klaar voor een blijspel. Drie mannen en drie vrouwen brengen het verhaal van de Amerikaanse auteur Neil Simon, ook wel bekend als ‘The King of Comedy’.

In deze aangrijpende relatiekomedie zie je een subtiele afwisseling van mysterieuze suspens, oprecht aangrijpende confrontaties en soms slapstickachtige momenten.

In The Dinner Party vormt een exclusief restaurant van een Frans kasteel het decor. We zien kroonluchters en een rijkelijk gedekte tafel voor zes personen. Achtereenvolgens maken drie mannen, strak in kostuum, hun entree. Ze kennen elkaar niet en al snel blijkt dat ze door hun gemeenschappelijke advocaat zijn uitgenodigd voor dit chique dinertje. De mannen tasten elkaar af om erachter te komen wat de bedoeling kan zijn van dit raadselachtige samenzijn. Dan verschijnen er kort na elkaar drie zeer charmante en smaakvol geklede vrouwen. Onverwachte wendingen en heftige confrontaties zijn het gevolg. Het etentje raakt in een stroomversnelling en er ontspint zich stap voor stap een verrassende intrige…