• Cast

  Els Groenendijk –  Irene Peerdeman
  Ad Sipkes –  Paul Kemper
  Luc Sipkes – Jasper Rottier
  Mieke Spok –  Karlijn Zents

 • Creatives

  Auteur – Kim van Kooten
  Regie – Marc van Driel
  Regieassistent – Mariska de Koning
  Foto – Roy Christiani

VOORSTELLING VERPLAATST

Op 3 & 4 april zouden wij onze voorstelling ‘Met grote blijdschap’ opvoeren in Theater de Speeldoos.

In goed overleg hebben wij in verband met de Corona crisis besloten om deze voorstellingen te annuleren en te verplaatsen.

Eigenaren van kaarten en onze donateurs worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld. Uiteraard proberen we spoedig nieuwe data bekend te maken!

Met grote blijdschap

Toneelversie van de gelijknamige film van Kim Van Kooten en Lodewijk Crijns

vrijdag 3 april & zaterdag 4 april 2020

‘Met grote blijdschap’ is een tragikomedie en toneelversie van de gelijknamige film van Kim Van Kooten (Gouden Kalf 2001 voor Beste Scenario). Ook het toneelstuk gooide destijds hoge ogen en we zijn ervan overtuigd dat wij u, onder regie van Marc van Driel, weer een mooie toneelavond zullen bezorgen.

VERHAAL

De maatschappelijk geslaagde Luc ontdekt met zijn vriendin Mieke per toeval dat zijn spoorloos verdwenen broer Ad een kluizenaars bestaan leidt met zijn even wereldvreemde vrouw Els. Luc is vastbesloten te achterhalen waarom Ad jaren geleden is verdwenen en besluit zijn broer op te zoeken. In de bossen, afgezonderd van de bewoonde wereld, maakt Luc kennis met een verloederde man die hij nauwelijks als zijn broer herkent. Wat Luc uiteindelijk ontdekt, zal zijn leven en dat van alle betrokkenen volledig ontwrichten. Een tragisch familiegeheim wordt blootgelegd.

De psychologische thriller ‘Met grote blijdschap’ zit vol geestige dialogen en is een tedere vertelling van een bikkelhard liefdesverhaal.