• Cast

  Margaux – Irene Peerdeman
  Therese – Natalie van Urk
  Chuck – Kevin van den Berg
  Vi – Sylvia Janssen
  Franca – Manon Blaauw
  Mike – Jasper Rottier

 • Creatives

  Auteur Shelagh Stephenson
  Vertaling  Ger Thijs
  Bewerking – Antoine Uitdehaag
  Regie – Gwen de Visser

Het geheugen van water

Tragikomedie van Shelagh Stephenson.

vrijdag 8 november & zaterdag 9 november 2019

De zomerkomedies in DeLaMar Theater begonnen met ‘Het geheugen van water’ waarmee Tjitske Reidinga en Anneke Blok lovende recensies ontvingen. Deze tragikomedie zullen wij dit najaar met Toneelgroep Karakter met veel plezier op de planken zetten van Theater de Speeldoos onder regie van Gwen de Visser.

‘Het geheugen van water’ gaat over moeders en kinderen, over afstoten en aantrekken, over haat en liefde, over schuld en vergeving. De tragikomedie vertelt het verhaal van twee zussen Margaux, Therese en hun broertje Chuck, die als volwassenen ieder hun eigen weg zijn gegaan en nu terugkeren naar het huis waar ze opgroeiden voor de begrafenis van hun moeder. In de slaapkamer van hun moeder herleven oude rolpatronen onmiddellijk en jeugdherinneringen komen boven drijven. Herinneringen waar de ‘weeskinderen’ het maar niet eens over kunnen worden of toch wel? Margaux voert het gesprek met haar moeder Vi dat ze tijdens haar leven nooit heeft gehad; een weerspiegeling van moeder en dochter.

De grote hoeveelheid whisky en marihuana die het gezelschap tot zich neemt, leidt tot hilarische taferelen en oud zeer, waarbij geheimen worden blootgelegd. De overspelige Mike en Franca zijn de partners van Margaux en Therese en proberen de situatie onder controle te houden. Zij lijken het vuur bij hun geliefden echter alleen maar meer aan te wakkeren.

Speciaal voor deze voorstelling werkt Toneelgroep Karakter samen met
De Uitvaartregisseur Hans Scheerder en De Nalatenschapsregisseur voor enkele rekwisieten.