Kom je spelen? Altijd al eens willen acteren op een toneel? Een goede speech geven op een bruiloft? Met vertrouwen presenteren op kantoor?

Volg dan één of meerdere theaterworkshops van Toneelgroep Karakter.

Workshops

Ben je nieuwsgierig of acteren iets voor jou is? Of ben je als speler op zoek naar een nieuwe uitdaging? In mei en juni 2018 verzorgen wij zes theaterworkshops.

Docent

Alle workshops worden gegeven door theaterdocent Marc van Driel.

Marc rondde in 2000 zijn studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap af aan de Universiteit van Utrecht, met dramaturgie als afstudeerrichting. Als docent drama is Marc al 15 jaar betrokken bij de Baarnse Jeugdtheaterschool Marmelijn. Naast het docentschap, is hij hoofddocent en directeur van Marmelijn geweest. Inmiddels is hij oprichter en artistiek leider van Theaterhuis Marc van Driel. Marc speelt zelf bij de Gooise Operette en bij Toneelgroep Karakter.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 12,50 per workshop. Wil je alle workshops volgen dan betaal je € 60,-. De workshops beginnen om 20:00 uur en eindigen om 22:00 uur. Er kunnen maximaal 12 mensen per workshop deelnemen.

Locatie

De workshops worden gegeven in de repetitieruimte van Toneelgroep Karakter, Kerkstraat 28 in Baarn.

Aanmelden

Stuur een bericht naar info@toneelgroepkarakter.nl met de titels van de workshops die je wilt volgen of vul onderstaand formulier in.

(gebruik de CTRL-toets om meerdere workshops te selecteren)

 • 1. Acteren: De basis

  woensdag 9 mei 2018

  In deze workshop werken we aan de basisvaardigheden van het acteren. We spelen vanuit basisemoties, vanuit status en zullen tevens werken aan het inzetten van je fysiek bij het spelen van een rol. Ook stemvorming komt in deze workshop aan bod.

 • 2. Acteren vanuit genres

  woensdag 16 mei 2018

  Elk genre, of het nu een thriller, een komedie of een soap is, vraagt om een ander manier van acteren en elk genre brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Tijdens deze workshop werken we vanuit de genres thriller, soap en horror.

 • 3. Theater van de lach

  woensdag 23 mei 2018

  Het spelen van een komedie is een vak apart. Het vraagt om tempo en vooral ook om timing. Tijdens deze workshop werken we aan deze aspecten en leer je, door middel van verschillende opdrachten, om je komediespel te verbeteren.

 • 4. Presenteren en mediatraining

  woensdag 30 mei 2018

  Deze workshop gaat vooral over hoe je jezelf presenteert. Je krijgt verschillende tips om je houding en je stem te verbeteren. Tijdens deze workshop komt ook uitgebreid het doen van audities aan bod en waar je op moet letten als je ergens auditie voor doet of ergens voor solliciteert.

 • 5. Werken vanuit elementen en energieën

  woensdag 6 juni 2018

  Het werken van elementen en energieën geeft de acteur een handvat om fysiek te kunnen acteren. We staan uitgebreid bij deze acteerstijlen stil. Deze workshop zal zeker jouw acteermogelijkheden verrijken.

 • 6. Improcomedy

  woensdag 13 juni 2018

  In deze workshop richten we ons op theatersport. We zullen veel improviseren. Het is van belang te allen tijde bij improvisatie het spel van je medespeler te accepteren en niet te blokkeren. Deze workshop geeft je genoeg actingtools om je improvisatiespel te verbeteren en te verrijken.