, ,

Najaarsvoorstelling “Kom, doe eens wat”

Baarnsche Courant – 6 oktober 2017

De repetities van de nieuwe voorstelling “Kom, doe eens wat” van toneelgroep Karakter zijn in volle gang.
Op zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november speelt Karakter deze bekende komedie van Neil Simon in Theater de Speeldoos Baarn.

Kom, doe eens wat” neemt de aanwezigen mee terug naar de jaren 60 en gaat over twee totaal verschillende broers met allebei hun eigen levensstijl en -wensen. Alan werkt bij zijn vader in de kunstfruithandel, maar loopt er de kantjes van af. Hij houdt meer van lekker lange weekenden met drank en leuke dames. De relatie tussen hem en zijn vader is alles behalve goed, dat komt ook door het karakter van zijn vader, al heeft die laatste dat niet door. Alans broer Buddy daarentegen is plichtsgetrouw en verlegen, en woont nog thuis.

Maar ondanks de verschillen met zijn broer, wil Buddy toch graag bij Alan wonen; hij heeft er genoeg van om thuis als een klein kind behandeld te worden. Hij wil ook het huis uit, weg bij zijn vader en ‘drama-queen’ moeder. Dan ineens duikt Ma Baker op en kondigt aan dat ze ook weggelopen is bij Pa, omdat er niet meer met hem te leven viel. Pa Baker probeert haar terug te krijgen, maar zal daar behoorlijk wat concessies voor moeten doen.

Regisseur voor deze heerlijke komedie is Hermine Flamman, die aangeeft dat het plezier op de repetities een mooie voorbode is van hetgeen het publiek straks te zien krijgt in de Speeldoos. Volgens haar wordt het weer een heerlijke toneelavond met als spelers: Kevin van den Berg als Alan, Jasper Rottier als Buddy, Hans Mantel als Pa Baker, Irene Peerdeman als Ma Baker, Maike van Wijngaarden als Connie, Natalie van Urk als Peggy en Esther Muijs als Tante Gussie. Esther is tevens regieassistente.

Wijnbar Zuster Margaux
Karakter is erg blij dat ze ook deze avonden weer een prachtig decor op de planken heeft kunnen zetten. Hiervoor is hard gewerkt door de vele Karakter-leden en is mede mogelijk gemaakt door Wijnbar Zuster Margaux, de nieuwe grote sponsor van Karakter. De wijnbar is gevestigd in het voormalige klooster van Amersfoort, de Mariënhof. Met meer dan 500 jaar oude historie is Zuster Margaux een bijzondere ontmoetingsplek. Met de visie ‘de Marienhof teruggeven aan de stad’ heeft het historische pand een jaar geleden de deuren van de wijnbar geopend. Een prachtig jong bedrijf, met nu al grote zege: finalist in de competitie Wine Bar of the Year 2017.

Kaarten
Deze heerlijke, avondvullende PODIUM XTRA voorstelling is op de zaterdagen 28 oktober en 4 november te zien om 20.15 uur in Theater de Speeldoos. Kaarten zijn voor € 12,50 verkrijgbaar via www.despeeldoosbaarn.nl, telefonisch via 035-5418050 en aan de theaterkassa.

Lees hier alles over de voorstelling.