Theaterworkshops 2022 Altijd al eens willen acteren op een toneel? Een goede speech geven op een bruiloft? Met vertrouwen presenteren op kantoor?

Volg dan in juli 2022 één of meerdere theaterworkshops van Toneelgroep Karakter. Er zijn slechts nog enkele plekken beschikbaar.

Workshops: 5, 12, 19 & 26 juli

Het samen maken en spelen van theater verbindt mensen. Toneelgroep Karakter organiseert deze zomer dan ook vier weken lang theaterworkshops om Baarnaars kennis te laten maken met het samen acteren.

Docenten

Iedere workshop wordt gegeven door een andere vakdocent. We zijn heel blij dat we Annelies Herfst, Fred Butter, Alfred van den Heuvel en Michiel van Eunen hebben kunnen betrekken.

Locatie

De workshops worden gegeven in het gebouw van de IJsbaanvereniging Baarn, De Geerenweg 16 (tegenover De Trits). Ontvangst om 19.30 uur. De workshops beginnen om 20:00 uur en eindigen om 22:30 uur.

Aanmelden

Deze workshops passen mooi bij het preventieakkoord ‘Positieve Gezondheid Baarn’ waardoor de Gemeente Baarn dit heeft ondersteund en we de workshops gratis kunnen aanbieden. We vragen voor het commitment alleen € 5,00 inschrijfkosten, waar je 2 drankjes voor krijgt.
Inschrijven kan door je naam, voorkeur van workshops en contactgegevens te mailen naar workshops@toneelgroepkarakter.nl.

 • 1. Annelies Herfst | Comedy-acteren

  dinsdag 5 juli 2022

  Aanwezig zijn op de toneelvloer is een kunst apart. Hoe kan je fysiek articuleren? En dat vergroten ? Hoe maak je duidelijk wat je speelt zonder nog een woord te spreken? In deze workshop ga je aan de slag met comedy-acteren. We werken zowel fysiek als met tekst richting een comedyscène. Theaterdocent en regisseur Annelies Herfst gaat met de deelnemers aan de slag hoe je met onder meer je fysiek, je mimiek en je timing goede comedy kunt neerzetten.

 • 2. Fred Butter | Tekenfilm-acteren

  dinsdag 12 juli 2022

  Elk genre, of het nu een thriller, een komedie of een soap is, vraagt om een ander manier van acteren en daar heeft je stem een groot aandeel in. (Stem)acteur en zanger Fred Butter (Mamma Mia!, Tarzan, GTST) heeft jarenlang een eigen nasynchronisatie-studio gehad en spreekt al decennia diverse tekenfilms in. In deze workshop leer je als acteur snel schakelen in verschillende emoties en vind je allerlei verschillende stemmen bij jezelf. Het is een korte maar heftige reis door de verschillende emoties, die je als spreker en acteur leert gebruiken zoals jij dat wilt. Een stoomcursus lachen, huilen, bang zijn, verliefd en verbaasd, oud, jong, accenten, dierenstemmen, sprookjesfiguren. Noem maar op. Hard werken, maar met veel plezier. Kortom: een must voor iedereen, die wel eens in het openbaar spreekt!

 • 3. Alfred van den Heuvel | Toneel in de basis

  dinsdag 19 juli 2022

  De workshop ‘Toneel in de basis’ wordt gegeven door acteur en cabaretier Alfred van den Heuvel (o.a. bekend van ‘Kinderen geen bezwaar’). Hij gaat aan de slag met de basisprincipes van acteren. Deelnemers ontvangen een scène om voor te bereiden.

 • 4. Michiel van Eunen | Improvisatie

  dinsdag 26 juli 2022

  Deze workshop geeft je genoeg acteertools om je improvisatiespel te verbeteren en te verrijken. Bij (klassiek) toneel werk je vrijwel altijd met een script en een regisseur. Michiel van Eunen, in Baarn bekend door zijn bedrijf Living Story, is acteur en regisseur: “Acteurs zijn soms meer bezig met of ze hun tekst kennen en waar ze moeten staan, dan met acteren. In deze workshop ‘Improvisatie’ leer je een aantal basisingrediënten van improvisatietheater en ga je vooral lekker spelen, kijken, plezier maken en jezelf en anderen verrassen!”