‘De Poes’ wint Eenakter Festival 2022

“We hebben genoten van al het spelplezier dat jullie volop uitstraalde.” De jury van het 35e Eenakter Festival genoot zichtbaar en hoorbaar van de diversiteit aan voorstellingen en acteerwerk. Afgelopen vrijdag en zaterdag stond dit festival na enkele keren uitstellen op de Baarnse bühne. Na afloop verdeelde de jury – bestaande uit Alfred van den Heuvel, Fred Butter en Annelies Herfst – de prijzen.

Winnaars
Verschillende acteurs en regisseurs werden genomineerd voor hun prestaties. Uiteindelijk won Elisabeth Loot de prijs voor ‘Beste acteerprestatie’ met haar rol in de voorstelling ‘Passé’ van gezelschap Pommodoro uit Amersfoort. We zijn trots op onze Karlijn Zents die een nominatie kreeg voor haar rol als Pion Zwart in ‘Aan zet’. Regisseur Henri Nap ging met een gouden masker naar huis voor zijn regie van toneelvereniging Steeds Beter uit De Bilt. De voorstelling die de meeste indruk maakte in zijn geheel was ‘De Poes’, van diezelfde vereniging Steeds Beter die de wachtkamer van een dierenarts op kluchtige wijze ten tonele bracht. Pommodoro ontving de tweede prijs en Theatergroep Fusie uit Hilversum de derde prijs.
Daarnaast zette Toneelgroep Karakter Alie Bonsel in het zonnetje, die na ruim 30 is gestopt met het verzorgen van kap en grime voor de vereniging.

Doorspelen
Het volgende Eenakter Festival staat gepland op 3 en 4 februari 2023. Leden van Karakter zijn ook al bezig met hun volgende voorstelling ‘The Dinner Party. Op vrijdag 24 juni 2022 spelen zij in Theater de Speeldoos het verhaal van de Amerikaanse auteur Neil Simon, ook wel bekend als ‘The King of Comedy’. In deze aangrijpende relatiekomedie zie je een subtiele afwisseling van oprecht aangrijpende confrontaties, mysterieuze suspens en slapstickachtige momenten.